Filipini ekspedicija

cijena od
4.180
BAM ,00
trajanje
15 dana
Prijavi se Upit
Upit

Nasmijano pleme vas vodi na raj na zemlji - Filipine.

Filipini su arhipelag sa preko 7100 ostrva vulkanskog porijekla koja krase džungle, pješčane obale, tirkizno zelena voda i mnogobrojni koralni grebeni. Uticaj španske vladavine koja je trajala više od 300 godina je ogroman, od arhitekture, fešti, imena... 

Prvo posjećujemo ostrvo Cebu, poznato po kit-ajkulama s kojima ćemo imati priliku roniti. Plivaćemo i sa sardinama i uživati u igrarijama delfina i kornjača. Za one najhrabrije, biće prilike i za kanjoniring, a vidjećemo i nekoliko vodopada. 

Nastavljamo put do Borakaja (Boracay) – jednog od najljepših ostrva Filipina, koje je 2018. bilo zatvoreno na 6 mjeseci kako bi se potpuno obnovilo. Dužina mu je 7 km, a širina 4 km. Poznat je po plaži White Beach (Bijela plaža) koja se pruža na 4 km i smatra se jednom od najljepših plaža na svijetu. Imat ćemo priliku uživati u zalasku sunca na tipičnom filipinskom brodu - Paraw, ali i da istražimo neobična mjesta Borakaja na brodiću i uživamo u morskom svijetu.

Za kraj ostavljamo Palawan, ostrvo puno zelenila i nevjerovatnih plaža i vidikovaca. Tu dolazimo u El Nido - epicentar zbivanja na ostrvu, odakle idemo na izlete gdje ćemo moći koristiti kajak, snorkelujemo i plivamo u predivnoj vodi. Za ljubitelje adrenalina, biće mogućnosti i za zipline i odlazak na vidikovce iznad El Nida.

Prije nego se vratimo, još jednom svraćamo u Cebu, ovaj put u glavni grad kako bismo upoznali se s istorijom Filipina.

Probaćemo morsku hranu i iskoristiti svaki trenutak proveden u ovoj rajskoj zemlji.

Obilasci uključeni u cijenu aranžmana: Pescador ostrvo, snorkeling s sardinama, snorkeling s kornjačama, snorkeling s kit-ajkulama, vodopad Tumalog, Badian canyoneering, vodopad Kawasan, obilazak El Nida 1 (Island Hopping Laguna), obilazak El Nida 2 (Island Hopping, Snorkeling i Local Islands), jedrenje uz zalazak sunca na Borakaju.


Ruta
Beograd
Doha
Moalboal
Cebu City
El Nido
Borakaj
Cebu City
Doha
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Grupna putovanja
Avanture i ekspedicije, Daleke destinacije, Ljetovanja
Destinacije
Azija, Filipini
Kod putovanja
PH3
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Min 16 , Max 20 ,

Plan i program

Plan putovanja vrijedi za polaske 31. 10. 202328. 11. 2023

Okupljanje na aerodromu „Nikola Tesla” u Beogradu dva i po sata prije leta. Let iz Beograda u 11.45 (QR 232) sa presjedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 18.45h po lokalnom vremenu i pauza na aerodromu do direktnog leta za ostrvo Cebu.

Prevoz

 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Beograd–Cebu, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga.

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Konekcija na let. Let za Cebu u 02.30 (QR 9324) / 03.45h (QR 936). Dolazak u Cebu u u 16.40h / 17.55h. Transfer od aerodroma do mjesta Moalboal u kojem se nalazi hotel gdje smo smješteni. Popodnevni ulazak u sobe. Slobodno vrijeme za odmaranje i upoznavanje sa novom kulturom.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Doha
 • Moalboal

Dan započinjemo odlaskom do luke odakle ćemo se brodom uputiti na Pescador ostrvo, gdje ćemo imati priliku da ronimo sa sardinama i kornjačama. Uživamo u razgledanju podvodnog svijeta Filipina, bogatog raznim vrstama riba i šarenih korala. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme uveče možemo iskoristiti da odemo na večeru u jedan od obližnjih restorana gdje možemo isprobati lokalne specijalitete od morskih plodova.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Moalboal

Odlazimo do mjesta Oslob odakle se brodićem upućujemo na plivanje sa kit-ajkulama. Cebu ostrvo je poznato širom svijeta po kit-ajkulama, pa plivanje sa ovim morskim divovima predstavlja nezaboravno iskustvo. Nakon toga, rashlađujemo se na prelijepom vodopadu Tumalog i upućujemo se motorom do Badian canyoneering gdje ćemo imamo priliku da se kupamo, pentramo po stijenama... Avanturu završavamo kupanjem na Kawasan vodopadima. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Moalboal

Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet – Kambais vodopad i odlazak na Osmena vrh. Obilazimo Kambais vodopad gdje se možemo i okupati. Svraćamo na plažu Lambung i idemo na kratku pješačku turu do vrha Osmena gdje ćemo dočekati zalazak sunca. Mogućnost scuba divinga za sve ljubitelje morskog svijeta. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Moalboal

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja u Moalboalu i transfer do aerodroma u Cebu City-ju gdje se ukrcavamo na lokalni let za Palavan. Palavan je jedno od najživopisnijih ostrva na Filipinima, takoreći njihov biser. Obala Palavana se proteže na 2000 kilometara. Postoje mnoge netaknute plaže sa kristalno čistim morem, prašumama, mangrovama, rijekama, vodopadima i nevjerovatnom prirodom. Transfer do mjesta El Nido gdje ćemo biti smješteni naredna četiri dana. Smještaj u hotel. Upoznajemo se sa mjestašcem i spremamo se za avanture koje nas očekuju u narednih par dana. 

Prevoz

 • Transfer od hotela u Moalboalu do aerodroma u Cebu Cityju.
 • Lokalni let na relaciji Cebu - Puerto Princesa (Palavan).
 • Transfer od aerodroma u Puerto Princesi do hotela u El Nidu.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Moalboal
 • Cebu City
 • El Nido

Dan za upoznavanje sa prirodom Palavana. Krećemo u avanturu brodićem. Svraćamo na nekoliko plaža i laguna, gdje ćemo imati priliku da iznajmimo kajak i ronimo. Vraćamo se u smještaj puni utisaka. Uveče odlazimo do jednog od brojnih barova u El Nidu. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • El Nido

Dan za odmor i slobodno vrijeme u El Nidu. Ko želi, može da iskoristi slobodno vrijeme za odlazak na Canope Walk iznad El Nida i uživa u nevjerovatnoj panorami. Postoji mogućnost i uzimanja tuktukova za odlazak do plaže Las Cabanas, gdje možete se spustiti zipline-om dužine 750m koji vodi do susjednog ostrva. 

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • El Nido

Nastavljamo sa obilaskom El Nida i njegovih atrakcija. Upućujemo se u još jednu morsku avanturu brodićem i obilazimo nove uvale i plaže. Slobodno vrijeme za plivanje i snorkeling, a imaćemo i piknik ručak. Uveče se okupljamo kako bismo zajedno proveli posljednje veče na Palavanu uz prijatnu atmosferu. 

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • El Nido

Napuštanje smještaja u El Nidu i transfer do aerodroma u Puerto Princesi odakle hvatamo lokalni let za Borakaj. Transfer do smještaja. U popodnevnim satima, odlazimo na plovidbu Paraw brodom, tipičnim filipinskim brodom i uživamo na palubi u predivnom zalasku sunca. Povratak u smještaj.

Prevoz

 • Transfer od El Nida do aerodroma u Puerto Princesi.
 • Lokalni let na relaciji Puerto Princesa - Borakaj.
 • Transfer od aerodroma do hotela na Borakaju.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • El Nido
 • Borakaj

Fakultativni izlet – Obilazak ostrva Borakaj. Izlet brodom gdje obilazimo plaže i uvale Borakaja. Imaćemo i ručak. Ostatak dana uživamo na White Beach plaži, jednoj od najljepših plaža na svijetu, dužine 4 km. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Borakaj

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja na Borakaju i transfer do aerodroma gdje se ukrcavamo na lokalni let nazad za Cebu. Smještaj u hotel u Cebu City-ju. Mogućnost organizovanja obilaska grada ili odlaska na neku od lokalnih plaža.

Prevoz

 • Transfer od hotela na Borakaju do aerodroma.
 • Lokalni let na relaciji Borakaj - Cebu.
 • Transfer od aerodroma do hotela u Cebu Cityju.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Borakaj
 • Cebu City

Fakultativni izlet – Obilazak Bohola. Transfer od smještaja do luke odakle hvatamo trajekt (1.45h) i obilazimo Čokoladna brda, po kojima je Bohol najpoznatiji. Posjetićemo i mahagoni šumu, Baclayon crkvu, najstariju crkvu na Filipinima i muzej, nakon čega ćemo uživati na ručku tokom krstarenja Lobok rekom. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Cebu City

Fakultativni izleti

Uživamo u posljednjem jutru na Filipinima. Napuštanje smještaja u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme za shopping i šetnju Cebu City-jem do polaska na aerodrom. Let iz Cebua u 17.50h (QR 925) sa presjedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 23.30h po lokalnom vremenu.

Prevoz

 • Transfer od smještaja u Cebu City-ju do aerodroma.
 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Cebu–Beograd, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga.

Mjesto

 • Cebu City
 • Doha

Konekcija na let. Let za Beograd u 07.10h (QR 231). Dolazak u Beograd u 10.45h. Kraj putovanja.

Mjesto

 • Doha
 • Beograd

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…
Učitavanje…
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Cijene aranžmana objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici ili uplatu na transakcijski račun agencije.

Prilikom prijavljivanja plaća se avans u iznosu od 400 KM, a ostatak sume plaća se u agenciji ili putem banke najkasnije 30 dana pred put. 

Nudimo vam mogućnost plaćanja NA RATE karticama UniCredit banke. Mogućnost odabira plaćanja od 2 do 24 rate. 

Za kartično plaćanje primjenjuju se regularne cijene aranžmana, bez mogućnosti ostvarivanja popusta za gotovinsko plaćanje i vrijedi za sva putovanja ukoliko putnik aranžman plaća u poslovnici karticom -  jednokratno ili shopping karticom na rate.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Šta je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 12 noći

Prevoz

 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Beograd–Cebu, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga.
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od hotela u Moalboalu do aerodroma u Cebu Cityju.
 • Lokalni let na relaciji Cebu - Puerto Princesa (Palavan).
 • Transfer od aerodroma u Puerto Princesi do hotela u El Nidu.
 • Transfer od El Nida do aerodroma u Puerto Princesi.
 • Lokalni let na relaciji Puerto Princesa - Borakaj.
 • Transfer od aerodroma do hotela na Borakaju.
 • Transfer od hotela na Borakaju do aerodroma.
 • Lokalni let na relaciji Borakaj - Cebu.
 • Transfer od aerodroma do hotela u Cebu Cityju.
 • Transfer od smještaja u Cebu City-ju do aerodroma.
 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Cebu–Beograd, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga.

Nije uključeno u cijenu

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Viza za Filipine (40 usd)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu
 • Doplata za poskupljenje takse za gorivo

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Kambais vodopad, Lambung plaža i Osmena vrh

Cijena: 35,00 EUR

Imamo priliku da se osvježimo na Kambais vodopadu, jednom od skrivenih dragulja u okolini Moalboala. Svraćamo i na plažu Lambung na kupanje i odlazimo da dočekamo zalazak sunca na Osmena vrhu. Imamo malo pješačenja do samog vrha, nakon čega uživamo u nevjerovatnom pogledu. 

Obilazak ostrva Borakaj

Cijena: 40,00 EUR

Imaćete priliku da istražite Borakaj na jedan morski način. Idemo da vidimo Krokodil ostrvo, Magično ostrvo, Puka plažu, a i Crystal Cove ostrvo ko želi. Na ovoj ekskurziji ćete uživati u predivnom borakajskom moru i snorkelovati sa mnoštvom riba. 

Cijena izleta uključuje: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije, ručak, maska za snorkling.

Cijena izleta ne uključuje: ulaznica za Crystal Cove (300 php) i Magic Island Cliff Jumping (250 php) i to se plaća na licu mjesta, disaljku za snorkeling i snorkeling fee (100 php) 

Obilazak Bohola

Cijena: 80,00 EUR

Hvatamo trajekt i obilazimo atrakcije Bohola, od Čokoladnih brda, preko najstarije kamene crkve na Filipinima - Baclayon i muzeja. 

Vidjećemo i tarzijere, jedne od najugroženijih sisara na svijetu i imaćemo prilike da ručamo tokom kruzera rijekom Lobok. Dan prepun iznenađenja na ovom nevjerovatno neobičnom ostrvu. 

Smještaj

Hotel ***

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel ***  je smještajni objekat koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe posjeduju T/WC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije dvije nedjelje pred put.    

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.