Butan i Nepal Holi festival

cijena od
4.900
BAM ,00
sada od
4.700
BAM ,00
trajanje
17 dana
Prijavi se Upit
Upit

Istraživanje predivnih zemalja u srcu Himalaja!  

Jungle Tribe Vas vodi u zemlju Himalaja – penjemo se na vrh svijeta. Idemo u Nepal, kuću bogova. Zahvaljujući fenomenalnim prirodnim predjelima, snježnim vrhovima koji nas okružuju, pitomim i nasmijanim ljudima doživjet ćemo potpuni mir. Mjesto gdje se ledeni vrhovi Himalaja susreću sa vrelinom indijskih ravnica. Upoznajemo budizam i kulturu ovog blagog naroda koji živi u skladu s prirodom. Čekaju nas Kathmandu -  historijsko i kulturno srce Nepala, zatim Patan (Lalitpur), kao i neponovljiva avantura – fakultativni izlet rafting na rijeci Trisuli. Obići ćemo i Pokharu, Dhulikhel - prelijepog mjesta na nadmorskmoj visini od oko 1500 metara i još mnogo autentičnih atrakcija.

Butan - netaknuta zemlja, kombinacija tradicionalizma i modernizma, raznovrsnosti kultura i jezika. Spoj prirode i blage čovjekove ruke obavili su Butan velom misterije do 1960. kada su vlasti odlučile da se otvore javnosti. Sa svega dvije aviokompanije koje cirkulišu iz okolnih zemalja turistička tura Butana počinje u samom sedištu aviona. Govori se da je let Kathmandu – Paro jedan od najveličanstvenijih na svijetu! Kada je vedro nebo spektakularan pogled na Mont Everest, Lohtse, Makalu i Kangchenjunga će biti sve o čemu ćete govoriti pri povratku u Beograd!

Punakha festival je jedan od najpoznatijih festivala u zemlji koji uobličavaju tradiciju budizma. Sa obzirom na to da je festival od velike porodične važnosti nemojte se iznenaditi ukoliko vidite ljude u svom najljepšem odijelu, sa nakitom boje korala i tirkiza koji nose tradicionalne korpe od bambusa pune hrane, kako bi cijeli dan proveli na samom festivalu i doživjeli prosvjetljenje koje ono emituje. Uživamo u festivalskim svečanostima, prisustvujemo tradicionalnom plesu monaha u specifičnim odorama i maskama. Upijamo energiju ove nevjerovatne zemlje i družimo se sa lokalcima.


Ruta
Beograd
Doha
Kathmandu
Paro
Punakha
Timbu
Paro
Kathmandu
Pokhara
Kathmandu
Doha
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Butan, Nepal
Kod putovanja
BTNP1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Okupljanje na aerodromu ”Nikola Tesla” u Beogradu dva sata prije leta. Priče o egzotičnim krajevima i smješkanje dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Himalajima. Let iz Beograda za Dohu. Dolazak u Dohu. Konekcija na let za Kathmandu.

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Doha, u ekonomskoj klasi
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Doha - Kathmandu, u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Dolazak na aerodrom u Kathmanduu u prijepodnevnim časovima. Dobrodošli u pravu Aziju, prašnjave ulice, opojni mirisi iz hramova, zelenilo, mir, nasmijani ljudi! Grad Kathmandu je historijsko i kulturno srce Nepala i predstavlja nevjerovatan miks hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih uticaja. Upoznavanje sa gradom i smještaj.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Napuštanje smještaja rano ujutru i transfer do aerodroma. Let Kathmandu – Paro. Smješten na istočnoj padini Himalaja između Kine i Indije, malo budističko kraljevstvo je 1960. godine napokon otvorilo svoja vrata za javnost. Butan! Sa svega dvije aviokompanije koje cirkulišu iz okolnih zemalja turistička tura Butana počinje u samom sedištu aviona. Govori se da je let Kathmandu – Paro jedan od najveličanstvenijih na svijetu! Avion prelazi preko čak četiri od pet najviših planina na svijetu! Kada je vedro nebo spektakularan pogled na Mont Everest, Lohtse, Makalu i Kangchenjunga će biti sve o čemu ćete govoriti pri povratku u Beograd! Naši nasmijani lokalni vodiči nas čekaju na aerodromu. Nakon sletanja se vozimo ka mestu Punakha. Idemo naviše kroz borove šume i rodonderone. Nakon toga silazimo u plodnu dolinu Punakha & Wangdi Pghodrang. Pri pristajanju u Lobesu, posjetit ćemo hram Chhimi Lhakhang, hram plodnosti, koji se nalazi na samom vrhu. U Punakhi, posjetiti ćemo neke od najljepših džongova (tvrđava). Smještaj. 

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Kathmandu - Paro, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od Paroa do Punakha

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Paro
 • Punakha

Doručak. Prisustvovanje Punakha Serda manifestaciji, koja je zapravo teatralni prikaz čuvene borbe iz antičkih vremena. Ručak. Istraživanje grada i okoline. Večera.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Punakha

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1
 • Ručak × 1
 • Večera × 1

HAPPY PUNAKHA! Uživamo u festivalskim svečanostima, prisustvujemo tradicionalnom plesu monaha u specifičnim odorama i maskama. Upijamo energiju ove nevjerovatne zemlje i družimo se sa lokalcima. Ručak. Vožnja do Timbua, glavnog grada ove nasmijane zemlje. Prolazimo kroz ruralne predjele, kraj tradicionalnih farmi i kroz neodoljiva prostranstva. Smještaj u sobe. Slobodno vrijeme za šetnju gradom i uživanje u čarima zemlje u srcu Himalaja. Večera. 

Prevoz

 • Transfer od Punakha do Timbua

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Punakha
 • Timbu

Hrana

 • Ručak × 1
 • Večera × 1

Doručak. Obilazak grada: Muzej pošte, gdje možete dobiti markice sa svojim likom i poslati ih putem razglednica širom svijeta, Memorial Chhorten, hram sagrađen 1974. u znak sjećanja na preminulog trećeg kralja Butana, Jigme Dorji Wangchuk, čiji je enterijer savršeni primjer učenja tantričkog Budizma, Buddha Point, najviša statua Bude na svijetu. Ručak. Nastavak obilaska: Tashi Choo Dzong, sjedište vlade i monaškog zakonodavnog tijela, uključujući ljetnju rezidenciju Je Khenpo-a, najvišeg religijskog predstavnika Butana, bazar rukotvorina sa tradicionalnim butanskim proizvodima. Povratak u hotel. Večera. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Timbu

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1
 • Ručak × 1
 • Večera × 1

Ranojutarnje napuštanje smještaja i vožnja ka Paro-u. Blagi treking ka Paro Taktshang manastiru, poznatijeg i pod imenom Tiger’s Nest Monastery, budističkog hrama koji ''visi'' sa litice 3120 metara iznad nivoa mora. Spektakularni pogled na okolne planinske vrhove i smaragdno zelene doline. Posmatrajući manastir iz same doline pitaćete se kako ćemo tamo stići, odsječenost od lokalnih puteva je očevidna, ali kao i u svakoj legendi tu su tri puta koji će nas dovesti na sam cilj. Prvi put koji vodi kroz borovu šumu simboliše zaštitu od zlih sila, obezbjeđuje pozitivnu energiju, vitalnost i sreću. Druga dva puta vode preko platoa nazvanog ''plato stotinu hiljada vila''. Legenda kaže da je lokaciju manastira odredila tigrica koja je na svojim leđima dovela osnivača butanskog budizma, guru Padmasmabhava, zbog čega se u glavnoj odaji i nalazi statua tigra. Ručamo u kafeteriji manastira. Na putu ka smještaju obilazimo i Kyichu Lhakhang, jedan od dva najsvjetija i najstarija hrama u Butanu, sagrađenog u sedmom vijeku od strane 33-eg Tibetanskog kralja. Večeramo sa nasmijanim butancima u lokalnoj kući, oprobavamo se u tradicionalnom streličarstvu. Dolazak u smještaj. 

Prevoz

 • Transfer od Timbua do Paroa

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Paro

Hrana

 • Ručak × 1
 • Večera × 1

Doručak. Napuštanje smještaja i transfer do aerodroma. Let Paro - Kathmandu. Transfer do smještaja u Kathmanduu. Slobodno vrijeme.

Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Paro - Kathmandu, u ekonomskoj klasi

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Ujutru se pakujemo, napuštamo smještaj i krećemo za Pokharu, grad koji je od Katmandua udaljen 200 km. Mogućnost fakultativnog izleta i organizovanja raftinga na rijeci Trisuli u istoimenom nacionalnom parku. Dio grupe koji ne ide na rafting ima priliku za odmor pored rijeke i uživanje u prirodnim ljepotama. Nastavak puta i dolazak u grad na jezeru Feva. Pokhara će vas oduševiti veličanstvenim prizorima, vrhova prekrivenih snijegom i svojom nestvarnom ljepotom. Ovo mjesto je poznato pojezerima (Feva, Begnas i Rupa). Smještaj.

Prevoz

 • Transfer od Kathmandua do Pokhara

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Pokhara

Fakultativni izleti

Sljedećeg jutra krećemo na fakultativni izlet, prva stanica nam je World Peace stupa na brdu iznad jezera gdje ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Feva, oduševiće vas veličanstveni pogled na vrh Anapurna (Fish Tail), koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Kratak predah za uživanje i slike za cijeli život! Kasnije se lagano spuštamo do jezera i brodom se lagano vraćamo do  centra grada. Slobodno vrijeme. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Pokhara

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet - ranojutarnji treking (lagana šetnja kroz sela) od Nudare do Sarangkota koji leži na 3 sata hoda od Pokhare. Smješten je na nadmorskoj visini od 1592 m i najviša je tačka doline Pokhare. Odavde možete vidjeti cijelu dolinu rijeke i planinski lanac Anapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor i uživanje u prizorima, a po vašoj želji, možete doplatiti paraglajding i vratiti se u grad vazdušnom linijom. U blizini Sarangkota je prva stanica za ozbiljni treking Anapurnom, a mi se lagano vraćamo u Pokharu. Imamo slobodno vrijeme za šetnju i upoznavanje sa lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života, klopamo autentičnu hranu. Preporučujemo vam da posjetite tibetanski izbeglički kamp i vodopade koji se nalaze u samom gradu. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Pokhara

Fakultativni izleti

Krećemo nazad prema Kathmandu dolini i imamo cjelodnevnu vožnju do Kathmandua. Smještaji slobodno veče. Pripreme za sutrašni praznik i festival boja!

Prevoz

 • Transfer od Pokhara do Kathmandua

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

HAPPY HOLI! Slavimo jedan od najšarenijih praznika, najveselijih i najneobičnijih! Krijemo se ispod boja i uživamo sa nasmijanim Neplacima po glavnim gradskim trgovima, dočekujemo proljeće i novi život! Fakultativni izlet - obilazak najzanimljivijih četvrti Kathmandua. Razgledanje počinjemo obilaskom Darbar trga koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompeks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palatu, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim, fakultativni obilazak hrama Pašupatinat, jedanog je od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetilšta Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom vijekova podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi  Katmandua, gdje  se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualniog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Kathmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Fakultativni izleti

Poslije doručka krećemo na fakultativni izlet i obilazimo Patan (Lalitpur), jedan od tri kraljevska grada u Kathmandu dolini. Kako je centar budističke i hinduističke kulture zajedno, u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. U Patanu imate osjećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom sa obiljem palata, statuama bogova i boginja, pagoda sa erotskim prikazima u reljefu…Idemo prvo do Krišna Mandira, kamenog hrama sa nevjerovatnim frizom iz 16. vijeka, zatim razgledamo Mahabuda Hram, Zlatni hram i mnoga druga sveta mjesta. Takođe, možemo fakultativno obići fabriku tipičnih etno rukotvorina po kojoj je Patan poznat. Kasnije obilazimo Svajambunat stupu, hram iz 5. vijeka  koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Kathmandu. Zovu ga još i  Hram Majmuna, a otkrićemo i zašto. Povratak u smještaj u Kathmanduu.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do Changy Narayana. Hram se nalazi na vrhu brda, iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Kathmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Poslije kraće vožnje do sela čeka nas šetnja do Changy Narayan hrama. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vjeruje da je podignut kao svetilište hindu bogu Višnu u 4. vijeku. Slijedi fakultivni obilazak prelijepog grada Baktapura, nekadašnje nepalske prijestonice i po mnogima najljepšeg grada ove regije. Grad je osnovan u 9. vijeku i jedino je mjesto u Nepalu koje je ostalo netaknuto rukom zapadnog svijeta. Vidjet ćemo Lavalja vrata, Zlatnu kapiju, Galerju umjetnosti i Nijatapola hram.  Povratak u Kathmandu u večernjim časovima.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja u prijepodnevnim časovima. Slobodan dan. Još malo vremena za šoping i opraštanje od Kathmandua. Kasnovečernji transfer do aerodroma.

Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma

Mjesto

 • Kathmandu

Let Katmandu-Beograd nakon ponoći, sa presjedanjem u Dohi. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Kathmandu - Doha, u ekonomskoj klasi
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Doha - Beograd, u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Doha
 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 14 noći

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Doha, u ekonomskoj klasi
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Doha - Kathmandu, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Kathmandu - Paro, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od Paroa do Punakha
 • Transfer od Punakha do Timbua
 • Transfer od Timbua do Paroa
 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Paro - Kathmandu, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od Kathmandua do Pokhara
 • Transfer od Pokhara do Kathmandua
 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Kathmandu - Doha, u ekonomskoj klasi
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Doha - Beograd, u ekonomskoj klasi

Hrana

3 × Kontinentalni doručak, 4 × Ručak, 4 × Večera

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
 • Viza za Nepal (30 USD, uzima se na aerodromu u Kathmanduu, uz pasoš i dvije fotografije)
 • Napojnice za vodiče i vozače

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Rafting na rijeci Trisuli

Cijena: 30,00 EUR

Rijeka Trisuli sa svojim brzacima prati jedan dio puta do Pokhare. Idealna prilika za osvježenje tokom duge vožnje. Dio grupe koji ne ide na rafting ima priliku za odmor pored rijeke i uživanje u prirodnim ljepotama. 

Cijena uključuje: rafting na reci Trisuli sa ovlašćenim skiperom, pratioca grupe na srpskom jeziku.

Pokhara regija – Paket izleta

Cijena: 40,00 EUR

POKHARA REGIJA – Paket izleta koji obuhvata: 

 • Fakultativni treking – World Peace Stupa – Stupa na brdu iznad jezera gdje ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Feva. Ukoliko je vedro vrijeme oduševiće Vas veličanstveni pogled na vrh Anapurne (Fish Tail) koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Pravimo kratak predah za doručak ili kafu i čaj i nastavljamo put niz šumu do jezera i čamcem se vraćamo do centra grada odakle se lagano vraćamo do hotela. U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, vožnju čamcem, usluge predstavnika agencije. U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.
 • Fakultativni ranojutarnji treking od Nudare do Sarangkota – idemo na laganu šetnju kroz sela koja leže na tri sata hoda od Pokhare. Idemo na nadmorsku visinu od 1592 metara koji predstavlja najvišu tačku doline Pokhare odakle možete videti cijelu dolinu rijeke i planinski lanac Anapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor. Imat ćemo vremena da se upoznajemo sa lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života i klopamo autentičnu hranu. U cijenu izleta uključeno je: treking, lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, usluge predstavnika agencije. U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Kathmandu dolina - paket izleta

Cijena: od 80,00 EUR do 100,00 EUR

Fakultativni obilazak Kathmandua – Idemo u obilazak Budanat stupe, najveće stupe u dolini Kathmandua (40m) i koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. Kraj Budanat stupe nalazi se i Tibetanski manastir kao i brojne prodavnice rukotvorina, galerija u kojima se podučava tradicionalno slikarstvo utiskivanjem zlata u boje na platnu – zanata za koji je potrebno godišnje iskustvo. Obilazimo posmtrtni hram Pashupatinath, jednog od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetilišta Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom vijekova podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa nalaze se i gatovi Katmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualnog kupanja i molitvi pokojnika. Obilazimo i Darbar trg koji koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompleks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Obilazimo i hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palatu, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Prolazimo šarenolikim ulicama gdje se prodaje bukvalno sve – od kašmira i metalnog posuđa, začina, sušene ribe, do polovne planinarske opreme. 

U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice za Budanat Stupu, Darbar Trg, Pashupatinath, Hram Boginje Kumari, usluge predstavnika agencije. 

U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

 

Fakultativni obilazak Patana (Lalitpura) – jednog od tri kraljevska grada u Kathmandu dolini koji je sam centar budističke i hinduističke kulture zajedno i u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. Obilazimo Svajambunat stupu, hram iz 5. vijeka koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Kathmandu. Zovu ga još i Hram Majmuna jer se u samom kompleksu nalazi više od stotinu majmuna. Idemo do Krišna Mandira, kamenog friza sa nevjerovatnim frizom iz 16. vijeka, razgledamo Zlatni hram. U Patanu imate osejćaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom sa obiljem palata, statuama bogova i boginja, pagoda sa erotskim prikazima u reljefu. 

U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice za Svajambunat stupu i Zlatni hram, usluge predstavnika agencije. 

U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

 

Fakultativni izlet za Changu Narayan hram i Bhaktapur– Hram se nalazi na vrhu brda iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Kathmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vjeruje da je podignut kao svetilište hindu bogu Višnu u 4. vijeku. Obilazimo kraljevski grad Bhaktapur, nekadašnje nepalske prijestonice i jednog od najljepših kraljevskih gradova ove regije. Vidjet ćemo Lavlja vrata, Zlatnu kapiju, Galeriju umjetnosti i Nijatapola hram. 

U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice za Changu Narayan Hram i Bhaktapur, usluge predstavnika agencije. 

U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Smještaj

Hotel /

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel 2*/3* je smještajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe posjeduju T/WC. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela biće potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije 2 sedmice pred put. 

Prijevoz

Avion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Kombi prevoz je prevozno sredstvo za manje grupe putnika, najčešće do 15 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.