Zanzibar 13 dana iz Sarajeva

cijena od
2.380
BAM ,00
trajanje
13 dana
Upit
Upit

Zanzibar, ostrvo koje se nalazi u Indijskom oceanu na 20-50 kilometara od kopna. Poznato je u svijetu po začinima, nevjerovatnim dugim plažama sa bijelim pijeskom, dugom tradicijom... Dani će nam biti ispunjeni kupanjem, obilaskom plaža, druženjem sa lokalnom djecom, magičnim zalascima sunca...


Ruta
Sarajevo
Doha
Stone Town
Nungwi
Kendwa
Stone Town
Doha
Sarajevo

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel, Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Destinacije
Afrika, Zanzibar
Kod putovanja
TZ12
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Min 10 , Max 13 ,

Plan i program

Okupljanje grupe na aerodromu u Sarajevu dva sata prije leta. Let iz Sarajeva u 12:00h za Dohu. Dolazak u Dohu u 19:00h po lokalnom vremenu. Konekcija na let.

Prevoz

 • Let Sarajevo - Doha

Mjesto

 • Sarajevo
 • Doha

Let za Zanzibar u 02:00h. Dolazak na Zanzibar u 08:20h. Transfer do smještaja u Stone Town-u i uživanje u nevjerovatnom gradu do popodnevnog ulaska u sobe. Zanzibar – ostrvo začina i misterije. Iako je danas dio Tanzanije, Zanzibar je uvijek bio svijet za sebe. Kroz istoriju, Zanzibar je prelazio u vlast Persijanaca, Portugalaca i Arapa, upijajući na nevjerovatan način aspekte svih ovih kultura. 

Prevoz

 • Let Doha - Zanzibar
 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Tausi Palace ili Shangani hotel 3* 1 noć

Mjesto

 • Doha
 • Stone Town

Slobodan dan za uživanje i upoznavanje Zanzibara. 

Smještaj

Tausi Palace ili Shangani hotel 3* 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Prije podne idemo u obilazak Stone Town-a i istraživanje najzanimljivijih atrakcija – kuća u kojoj je živio Fredi Merkjuri (Freddie Mercury), male i živahne ulice i trgovi, Stara tvrđava, Palata čuda, muzeji, lokalna pijaca, zvuci, boje i mirisi Afrike! Ime Stone Town-a na svahiliju znači „Stari grad”. Grad se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske baštine od 2000. godine. Zatim idemo do Prison Islanda, koji se nalazi sjeverno od Stone Town-a, a dobio je ime po mjestu gdje su se nekada držali zarobljenici i robovi. Danas je to mirno mjesto gdje ćemo uživati u kupanju i druženju sa džinovskim kornjačama koje su prenesene na ovo mjesto u 19. vijeku, sa Sejšela. Neke od kornjača stare su preko 100 godina, a mi ćemo imati prilike da ih hranimo i mazimo. Povratak u Stone Town.

Smještaj

Tausi Palace ili Shangani hotel 3* 1 noć

Mjesto

 • Stone Town

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Dan rezervisan za upoznavanje sa prirodnim ljepotama ovog nevjerovatnog ostrva. Prvo obilazimo “farmu” začina gdje ćemo uživati u mirisima i ukusima po kojima je ovo ostrvo čuveno - vanilla, šafran, karanfilić, cimet. Sljedeća stanica nam je Jozani šuma koja predstavlja nacionalni park i gdje ćemo imati prilike da vidimo crvene Kolobus majmune, koji se jedino mogu naći na Zanzibaru. Dan ispunjen uživanjem u zelenilu tropske šume i šume mangrova. Poslije obilaska Jozani šume odlazimo u Paje koje je jedno od najpoznatijih mjesta u svijetu za kajtsurf. Druženje uz koktele, nevejrovatnu hranu, sunčanje, ljuljanje u ležaljkama. Povratak u smještaj.

Smještaj

Shangani hotel 3* ili Tausi Palace 1 noć

Mjesto

 • Stone Town

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Dan za fakultativni izlet – Blue Safari – cjelodnevni izlet na najljepše plaže ostrva i ronjenje. Imat ćemo prilike da se vozimo tradicionalnim zanzibarskim jedrilicama koje su sasvim posebne i karaktereistične za ovaj dio svijeta. Obilazimo pješčane sprudove koji se gube pod naletom najljepšeg tirkiznog mora - igranje sa plimom i osekom. Uživanje u ukusima Zanzibara – jastozi, morski plodovi, kokos, mango i drugo tropsko voće... Povratak u smještaj. 

Smještaj

Shangani hotel 3* ili Tausi Palace 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i transfer za Kendwu/Nungwi. Jedno od najpopularnijih turističkih mjesta na Zanzibaru koji taj epitet nosi jer se nalazi na najljepšoj plaži ovog ostrva. Za one koji su za avanturu možemo ponuditi opciju trodnevnog fakutativnog safarija u nacionalni park Mikumi, na kopnenom dijelu Tanzanije. Mikumi je četvrti po veličini nacionalni park u Tanzaniji. Udaljen je 300 km od Dar es Salama, najvećeg lučkog grada Tanzanije. Ovaj nacionalni park je prirodno stanište  žirafa, zebri, slonova, gnuova, leoparda, nilskih konja, hijena, krokodila i lavova.

Prevoz

 • Transfer Stone Town - Kendwa/Nungwi

Smještaj

Highland bungalows ili Amaan beach bungalows 1 noć

Mjesto

 • Nungwi
 • Kendwa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Slobodno vrijeme za uživanje u čarima tropskog ostrva i njegove najljepše plaže na kojoj nema toliko izražene plime i oseke, pa je moguće kupanje tokom cijelog dana! Sunčanje, masaže, voće i morski plodovi. Večernji izlazak u provod u neki od beach barova.

Smještaj

Amaan beach bungalows ili Highland bungalows 2 noći

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 3

Relaksirajući dan, stvoren za potpuno uživanje u okeanu, koktelima i zanzibarskoj hrani. Dan započinjemo fakultativnim izletom u svetski poznat, a ujedno i najpoznatijI restoran na Zanzibaru – The Rock. Stara ribarska stijena od 2010. godine predstavlja nezaobilazno mjesto na koje dolaze svi posjetioci Zanzibara. Najljepša chill zona zapadnog dijela Mićamija (Michamwi). Nakon ručka i nezaobilaznog fotografisanja na Stijeni nastavljamo ka jednom od mnogih zanzibarskih beach barova. Čitavo popodne uživamo u kupanju i ispijanju dobro poznatih zanzibarskih koktela na samoj obali. Uz zvukove afričke muzike željno iščekujemo zalazak sunca, koji je posebno lijep na zanzibarskoj obali. Povratak u smještaj u večernjim satima.

Smještaj

Amaan beach bungalows ili Highland bungalows 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Još jedan dan za opuštanje i kupanje u bistroj, tirkiznoj vodi na nekoj od prelijepih plaža Zanzibara.

Smještaj

Highland bungalows ili Amaan beach bungalows 1 noć

U jutarnjim satima napuštamo smještaj i uz još neko opuštajuće piće pripremamo se za odlazak sa ovog magičnog ostrva. Transfer do aerodroma. Let sa Zanzibara za Dohu u 17:15h. Dolazak u Dohu u 23:50h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Sarajevo. 

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Let Zanzibar - Doha

Mjesto

 • Stone Town
 • Doha

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Let za Sarajevo u 07:15h. Dolazak u Sarajevo u 11:05h. Kraj putovanja!

Prevoz

 • Let Doha - Sarajevo

Mjesto

 • Doha
 • Sarajevo
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Jungle Avanturista – smještaj u guesthouse-ima i budget hotelima u dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak).

Jungle Poglavica – smještaj u hotelima sa 3* i 4* u dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom tokom cijelog putovanja. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak).

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 200 KM, a ostatak sume plaća se u agenciji najkasnije 6 sedmica pred put. 

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Šta je uključeno


Prevoz

 • Let Sarajevo - Doha
 • Let Doha - Zanzibar
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer Stone Town - Kendwa/Nungwi
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Let Zanzibar - Doha
 • Let Doha - Sarajevo

Hrana

10 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Viza za Tanzaniju (50 USD)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Blue safari

Cijena: 60,00 USD

Riječ ,,safari’’ na svahili jeziku znači putovanje, a u ostatku svijeta je riječ koja simboliše putovanje za koje se živi. Na izletu ,,Blue safari’’ idemo u avanturu po beskrajnom plavetnilu zanzibarskih plaža i sprudovima poznatim po kristalno bijelom sitnom pijesku. Iznad nas je plavo nebo prošarano putujućim oblacima, a pod nama Indijski okean u svoj svojoj veličanstvenosti. Plovimo tradicionalnim ,,dhow’’ čamcima kojima Zanzibarci plove već stotinama godina i uživamo u blistavoj tirkiznoj vodi, tropskom suncu, egzotičnom voću i čarobnim obalama ostrvaca zanzibarskog arhipelaga.

Avanturu počinjemo iz Stone Town-a i putujemo ka poluostrvu Fumba gdje nas čeka naš čamac i kapetan, usput zaustavljajući se da preuzmemo opremu za snorkling. Nakon kraće vožnje čamcem stižemo do naše luke, ukrcavamo se na čamac i krećemo. Već nakon par trenutaka svi nalazimo svoj zen na čamcu i uronjamo u mir i tihi hedonizam ,,hakuna matata’’ života. Ubrzo stižemo do pješčanog nasipa, koji prilikom plime postaje pusto ostrvce, sa svih strana okruženo vodom, idealno za sunčanje i kupanje u čarobnoj plavoj vodi koja nas sve mami. Usput nam nasmejini lokalci, koji nas prate na ovom putovanju, služe tropsko voće kao osvježenje i pripremu za ručak koji nas očekuje. Nakon kupanja i uživanja na plaži se vraćamo na naš čamac i u blizini širimo naše istraživanje na podvnodni svijet. Vrijeme je za snorkling! Raznobojne tropske ribice, poput Nema i čudnovati korali čine ovaj dio našeg izleta posebnim. Nakon snorklinga, vozimo se čamcem do najvećeg ostrva koje ćemo posjetiti tokom ovog dana – Kvale (,,Kwale’’) ostrvo, koje je dom jednom od neobičnijih i najstarijih baobab stabala Zanzibara. Na Kvale ostrvu uživamo u lokalnom ručku koji se sastoji od raznovrsnih morskih plodova, riže i pomfrita. Poslije ručka krećemo u obilazak dvije lagune. Prva je sa druge strane Kvale ostrva, a druga se nalazi na dvadesetak minuta udaljenosti od Kvale ostrva. U pitanju je otvorena laguna sa malom plažom, koja je uglavnom napuštena i kao iz raja. Tu još malo uživamo na plaži, sunčamo se, pravimo nezaboravne fotografije i vraćamo se nazad ka mjestu polaska. Međutim, ovoga puta putujemo niz vjetar i razapinjemo naša jedra! Putujemo kao što su mornari putovali vijekovima - samo uz pomoć vjetra, drveta i platna. Sada, kada je sve što se čuje razmicanje vode pod naletom pramca i mjestimično zatezanje konopca, puštamo novonastalom miru da nas hipnotiše i tiho isprati do naše luke, gdje se naša avantura završava.

Cijena izleta uključuje: povratni prevoz do mjesta polaska na izlet, vožnja čamcem, oprema za snorkling (maska sa disaljkom i peraja), degustacija voća, ručak i bezalkoholna pića (voda i gazirani sokovi) i usluge lokalnog vodiča i našeg predstavnika agencije.

Restoran The Rock i Kae Funk beach bar

Cijena: 15,00 USD
 • RESTORAN THE ROCK I KAE FUNK BEACH BAR

Relaksirajući dan, stvoren za potpuno uživanje u okeanu, koktelima i zanzibarskoj hrani. Polazak u jutarnjim satima, vožnja do restorana The Rock, koji se nalazi na Michamwi Pingwe plaži. Stižemo u svjetski poznat, a ujedno i najpoznatiji restoran na Zanzibaru. Stara ribarska stijena od 2010. godine predstavlja nezaobilazno mjesto na koje dolaze svi posjetioci Zanzibara. Uživamo u lokalnoj kuhinji, morskim plodovima i naravno, lokalnom vinu, koje se ovde služi. Sa terase posmatramo nepreglednu daljinu kojom se širi Indijski okean. Čist hedonizam. Nakon ručka i nezaobilaznog fotografisanja na Stijeni nastavljamo ka Kae funk beach bar-u.

Nakon kraće vožnje stižemo do Kae funk beach bara, koji  je možda i najljepša chill zona zapadnog dela Michamwi-ja. Čitavo popodne uživamo u kupanju i ispijanju dobro poznatih zanzibarskih koktela na samoj obali. Uz zvukove afričke muzike željno iščekujemo zalazak sunca, koji je posebno lijep na zapadnoj strani. Povratak u smještaj u večernjim satima.

Cijena izleta uključuje: vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru.

Smještaj

Tausi Palace

Tausi Palace hotel 3* je hotel sa tri zvijezdice po lokalnoj kategorizaciji, smještajni objekat tipičan za Afriku. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Svaka soba ima klimu, kablovsku televiziju i mini-bar. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.  

Web stranica http://www.tausihotel.co.tz/

Shangani hotel 3*

Shangani hotel je hotel sa 3* po lokalnoj kategorizaciji, smještajni objekat tipičan za Afriku. Hotel raspolaze dvokrevetnim i trokrevetnim dobama sa sopstvenim kupatilom. Sobe posjeduje klimu i TV. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

Web stranica http://shangani.zanzibarhotelstoday.com/en/

Highland bungalows

Highland Bungalows je guesthouse, smještajni objekat tipičan za Afriku. Smještaj raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Korištenje klima uređaja se naplaćuje 10$ dnevno. Nalazi se na 10–15 minuta hoda od Nungwi plaže. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Amaan beach bungalows

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Amaan beach bungalows je hotel sa 3* po lokalnoj kategorizaciji. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Pored klasičnih soba, hotel posjeduje i bungalove. Bungalovi predstavljaju manje kuće, koje su građene od bambusa, drveta ili cigle. Svaki bungalov ima dva ili tri ležaja i sopstveno kupatilo. Svaka soba ima frižider, klima uređaj i sef. Nalazi se na Nungwi plaži. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Web stranica http://oceangrouphotel.com/amaan-bungalows/

Prijevoz

Avion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Kombi prevoz je prevozno sredstvo za manje grupe putnika, najčešće do 15 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL d.o.o Sarajevo sa licencom 07-02-22-9594/19.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPĆIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.