Andaluzija i Maroko

cijena od
1.200
BAM ,00
sada od
1.100
BAM ,00
trajanje
19 dana
Prijavi se Upit
Upit

Andaluzija - “Srce Španije”, kolijevka flamenka, mavarska arhitektura, regija nasmijanih ljudi u kojoj i ulice plešu uz mistični Maroko. Obala sunca, obilasci pulsirajućih gradova južne Španije: Pikasova Malaga uz modernu Valensiju. Imat ćemo prilike da uživamo u Gaudijevoj Barseloni i najpopularnijem ljetovalištu "Divlje obale" (Costa Brava)  - Lloret de Maru. A u Maroku: najprometnija marokanska luka Taniger, poznata po romanu Paula Coehla “Alhemičar”, prelijepi Marrakech sa najživljim i najvećim trgom sjeverne Afrike Jemaa el-Fna, čuvena Casablanca i prijestonica Rabat. Putovanje koje će od turista napraviti putnike, koje će razbiti predrasude o hostelima, sa akcentom na druženju i avanturi 


Ruta
Beograd
La Spezija
Lloret de Marl
Barselona
Malaga
Rabat
Casablanca
Marrakech
Tangier
Valencia
Nica
Beograd

Prijevoz
Autobus, Brod
Smještaj
Hotel, Hostel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Francuska, Italija, Maroko, Španija
Vrste putovanja
Gradovi Evrope, Ljetna proputovanja
Kod putovanja
ESMA1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne

Plan i program

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja historije Jugoslavije (Kuća cvijeća) u 16h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zaustavljanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do La Spezije

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u La Speziju, sedište istoimenog okruga u okviru italijanske pokrajne Ligurija, u prijepodnevnim časovima. Pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Mogućnost individualnog odlaska vozom u Cinque Terre, pet šarenih sela na obali mora. Polazak za Lloret de Mar u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice

Prevoz

 • Autobuski prevoz od La Spezije do Lloret de Mara

Mjesto

 • La Spezija

Dolazak u Lloret de Mar, najpopularnije ljetovalište na obali Costa Brava. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme za piće na plaži, laganu šetnju, šoping. 

Smještaj

Hotel Hawai-Montevista (BB) 1 noć

Mjesto

 • Lloret de Marl

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Polazak za Barcelonu, temperamentnu mediteransku metropolu. Pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Kolumbov spomenik (Mirador de Colom), šetalište La Rambla, Kraljevski trg (Placa Reial), Palata Guelj (Palau Guell), živopisna pijaca Mercado de la Boqueria, Trg Katalunja (Placa Catalunya), Gaudijeve kuće: Casa Mila i Casa Batllo, katedrala (Catedral de Barcelona), Gotska četvrt (Barri Gotic). Slobodno vrijeme. Polazak za Malagu u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnikana 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Lloret de Mara do Barcelone

Mjesto

 • Barselona

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Dolazak u Malagu u prijepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: glavni trg Plaza de la Constitucion, pješačka zona Calle Marques de Larios, katedrala (Catedral de Malaga) sa nadimkom “Jednoruka”, Pikasov muzej (Museo Picaso), rimski amfiteatar (Teatro Romano), trg Merced (Placa de la Merced) i Pikasova kuća (Fundacion Picaso), vidikovac Gibralfaro (Mirador de Gibralfaro) sa koga se pruža nevjerovatan pogled na arenu, luku i plažu Malageta. Smještaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme za najljepši sladoled i najukusnije plodove mora u Andaluziji.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Barcelone do Malage

Smještaj

Hostel Oasis Backpackers Malaga 1 noć

Mjesto

 • Malaga

Doručak. Fakultativni izlet do najbogatijeg grada Andaluzije i njene prijestonice Sevilla-e. Obilazimo prelijepi trg sa simbolima svih gradova Španije -  Plaza de Espana, zatim Kulu zlata (Torre del Oro) pored rijeke Guadalquivir, arenu za borbe bikova (Placa de Torros), katedralu (Catedral de Sevilla) u kojoj je sahranjen najpoznatijii moreplovac svih vremena Kristifor Kolumbo. Možete obići Alcazar, kraljevsku palatu Sevilla-e u kojoj je snimana čuvena serija “Game of Thrones”. Šetamo prepunim ulicama, uživamo uz kafu i sladoled kao pravi Andalužani, odmaramo se pored rijeke. Povratak u Malagu.

Smještaj

Hostel Oasis Backpackers Malaga 1 noć

Mjesto

 • Malaga

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni izlet u Granadu. Fakultativni obilazak grada: katedrala (Catedral de Granada) i kapela (Capilla Real) u kojoj su sahranjeni katolički kraljevi (Reyes Catolicos) Izabela i Fernando, Placa de la Trindad i statua čovjeka sa svojim magarcem (Aguador), palata Madraza (Palacio de la Madraza), Izabelin trg (Plaza Isabel la Catolica) koji lokaci zovu Kolumbov trg sa spomenikom Izabele I Kolumba, vidikovac San Nicolas sa koga se pruža najljepši pogled na Alambru. Pijemo čaj u marokanskim čajdžinicama četvrti Albaicin, udišemo miris nargila, slušamo ulični flamenko, kupujemo suvenire u historijskom centru grada sa mavarskom arhitekturom. Individualno možete obići Alambru* (Alhambra),“crvenu tvrđavu” koja se uzdiže na brdu iznad Granade i odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Posljednje utočište Mavara je jedan od najposjećenijih turističkih objekata Španije u koji se plaća ulaz. Možete obići prelijepe vrtove Generalife, Nasridovu palate (Palacio Nazaries), dvorac Karla V (Palacio de Carlos), brojne kule I vidikovce. Povratak u Malagu

*ulaznice za Alhambru je potrebno kupiti najkasnije do 01.03. zbog velikih gužvi, u opisu fakultative za Granadu na sajtu možete naći uputstvo za kupovinu karata

Smještaj

Hostel Oasis Backpackers Malaga 1 noć

Mjesto

 • Malaga

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Polazak za luku Algeciras ili Tarifa odakle prelazimo na brod do Tangier i nastavljamo vožnju do Rabata. Dolazak u Rabat u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Malage do Algeciras/Tarife
 • Trajekt od luke Algeciras/Tarifa do Tangiera
 • Autobuski prevoz od Tangiera do Rabata

Smještaj

Lutece hotel ili Texuda hotel 1 noć

Mjesto

 • Rabat

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Doručak. Fakultativni obilazak grada: velelepni Mauzolej Muhameda V (Mausoleum of Mohammed V) sa Hasanovom kulom (Hassan Tower), kapija grada Bab Diouana, Stari grad (Medina). Polazak za Casablancu gdje obilazimo džamiju sa najvišim minaretom na svijetu – džamiju Hasana II (Hassan II Mosque). Nastavljamo put do Marrakecha. Dolazak u Marrakech u večernjim časovima. Smještaj u hotel. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Rabata do Casablance
 • Autobuski prevoz od Casablance do Marrakecha

Smještaj

Mont Gueliz 1 noć

Mjesto

 • Casablanca
 • Marrakech

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Doručak. Fakultativni obilazak “srca” grada, jednog od najprometnijih, a ujedno i najvećeg trga sjeverne Afrike – Jemaa el Fna gdje trgovci iznose robu, gdje se žonglira užarenim loptama, pleše, svira uz pratnju majmuna, zmija. Nastavljamo obilazak grada sa džamijom Koutoubia, Badi palatom (El Badii Palace) gdje rode prave svoja gnijezda, Baija palatom (Bahia Palace), kraljevskom grobnicom Saadena (Saadiens Tomb). Slobodno vrijeme koristimo da pijemo kafu i čaj na terasama restorana sa pogledom na glavni trg I da uživamo u berberskim specijalitetima

Smještaj

Mont Gueliz 1 noć

Mjesto

 • Marrakech

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Doručak. Fakultativni izlet u Essaouira-u, prelijepi grad na obali Atlantika. Obilazak starog grada - Medine i umjetničkih galerija, dokova sa plavim čamcima i jatom galebova, velike pješčane plaže sa surferima. Istražujemo zidine na kojima je snimana najpopularnija serija današnjice “Game of Thrones”. Pijemo kafu u skrivenim prolazima, rijadima, cjenkamo se sa lokalcima za suvenire šarenih boja. Povratak u Marrakech.

Smještaj

Mont Gueliz 1 noć

Mjesto

 • Marrakech

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni izlet na Ouzoud vodopade, najviše vodopade u ovom dijelu Afrike (110m). Obilazak sa lokalnim vodičem okolnih sela, maslinjaka, kupanje u vodopadima, nadmudrivanje sa majmunima. Povratak u Marrakech. Izlazak na noćni spektakl na Jemaa el-Fna trgu – žongliranje užarenim loptama, kroćenje zmija i majmuna, akrobacije, degustacija neobičnih marokanskih specijaliteta.

Smještaj

Mont Gueliz 1 noć

Mjesto

 • Marrakech

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za šoping na sukovima ili u tržnim centrima, uživanje u gradu i obilazak velikom parka La Menara. Polazak za Tangier u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Marrakech do Tangier

Mjesto

 • Marrakech

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Dolazak u Tangier  u prijepodnevnim časovima. Ovaj lučki grad važi za jedan od najljepših gradova u arapskom svijetu zbog mješavine historijskih i arhitektonskih stilova. Smještaj u hotel u popodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Glavni trgovački trg (Grand Socco), luksuzni vrtovi Mendoubia Gardens, Francuski trg (Place de France), Medina - stari grad, citadel - Kasbah. Slobodno vrijeme. 

Smještaj

Ramada Encore Tangier 1 noć

Mjesto

 • Tangier

Doručak. Fakultativni izlet u Chefchaouen, plavi grad Maroka. Plava se smatra bojom molitvene marame, stoga je cijeli grad obojen u ovu boju. Vijekovima u ovaj grad nije bilo dozvoljeno strancima da kroče iz religijskih razloga, ali danas je to jedan od najpopularnijih turističkih gradova cijele Afrike. Šetamo ulicama ovog neobičnog grada I pravimo najbolje fotografije. U povratku svraćamo u Teatuan poznatiji kao “bijeli labud Maroka”. Nekada je bio glavni grad protektorata Španski Maroko, obnovljen od strane mavarskih izbleglica iz Španije.. Prolazimo pored veličanstvenog trga sa spomenikom bijele golubice (Placa Hamama), a obilazimo Trg Hasana II (Place Hassan II) i jednu od najmanjih marokanskih Medina, ujedno i jednu od najbolje očuvanih. Povratak u Tangier. 

Smještaj

Ramada Encore Tangier 1 noć

Mjesto

 • Tangier

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Brodom idemo do luke Algeciras ili Tarifa u Španiji i zatim nastavljamo put do Valensije sa usputnim pauzama na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. Dolazak u Valensiju u večernjim časovima. Smještaj u hostel. Slobodno vrijeme. 

Prevoz

 • Trajekt od Tangier do luke Algeciras/Tarifa
 • Autobuski prevoz od Algeciras/Tarife do Valensije

Smještaj

Red Nest hostel 1 noć

Mjesto

 • Valencia

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hostelaFakultativni obilazak grada: kula Seranovih (Porta de Serrans), katedrala (La Seu de Valencia), objekat u stilu gotike u kome se nekada trgovalo svilom (La Llotja de la Seda), Centralna pijaca (Merkat Central), Trg gradske vijećnice (Plaza del Ayuntaminento), arena za borbu bikova (Placade bous). Slobodno vrijeme do večernjeg polaska za Nicu. Preporučujemo čudesni svijet Santjaga Kalatrave napravljen u osušenom koritu rijeke – Park nauke I umjetnosti (Ciutat de les Arts I les Ciencies). Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Valensije do Nice

Mjesto

 • Valencia

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Dolazimo u jedan od najpopularnijih gradova Azurne obale – Nicu (Nice), u prijepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Englesko šetalište (Promenade les Anglais) hotel Negresco s početka 20.vijeka, Stari grad (Vieille Ville), trg Masena (Place Massena) sa Fontanom sunca (Fontaine du Soleil), katedrala (Cathedrale Sainte-Reparate de Nice), cvijetna pijaca (Marche aux Fleurs), vidikovac sa pogledom na grad I more gdje se nalazi znak “I Love Nice”. Slobodno vrijeme za šetnju i razgledanje prelijepog grada. Polazak za Beograd u večernjim časovima. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Nice do Beograda

Mjesto

 • Nica

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

Mjesto

 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno


Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do La Spezije
 • Autobuski prevoz od La Spezije do Lloret de Mara
 • Autobuski prevoz od Lloret de Mara do Barcelone
 • Autobuski prevoz od Barcelone do Malage
 • Autobuski prevoz od Malage do Algeciras/Tarife
 • Trajekt od luke Algeciras/Tarifa do Tangiera
 • Autobuski prevoz od Tangiera do Rabata
 • Autobuski prevoz od Rabata do Casablance
 • Autobuski prevoz od Casablance do Marrakecha
 • Autobuski prevoz od Marrakech do Tangier
 • Trajekt od Tangier do luke Algeciras/Tarifa
 • Autobuski prevoz od Algeciras/Tarife do Valensije
 • Autobuski prevoz od Valensije do Nice
 • Autobuski prevoz od Nice do Beograda

Hrana

12 × Doručak (buffet)

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Dnevna karta za Cinque Terre - 16,00 eura

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Sevilla

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 35,00 EUR

Sevilla- Na raskršću između Istoka i Zapada, legenda kaže da je grad osnovao grčki heroj Herakle. Sevilja je smještena na rijeci Gvadalkivir. U Sevilla-i možete vidjeti najveću gotičku katedralu na svijetu, Zlatni toranj, Trg Španije, Arheološki muzej, Muzej savremene umjetnosti, Manastir Kartuha koje su glavne atrakcije Sevilje! Plaza de Torros de la Maestranza je arena za borbu bikova koju možete posjetiti u pratnji stručnog vodiča. Sevilla je bila najveći grad u Španiji u 16. i 17. vijeku. Grad je smješten duboko na kopnu, ali samo 6 m. iznad nivoa mora. Sevilla je dugo bila važna morska luka pošto je sa morem povezana rijekom Gvadalkivir. U Sevilli je Magelan dobio brodove za svoj put oko svijeta Impresivna nova željeznička stanica Santa Husta (gdje ultrabrzi AVE voz povezuje Sevillu s prijestonicom) ili sjajni prošireni aerodrom je prvo što ugledate kada stignete u Sevillu. Ali, imajte u vidu to da u Sevilli ljudi ne ustaju od stola i po dva-tri sata pošto su završili sa svojim posluženjem, a i naplaćivanje računa može od vas zahtjevati dodatno strpljenje i ponovljene pokušaje poziva krajnje nonošarlantnih konobara, koji kao da ne mare za profit i naplatu. No, ništa čudno u gradu ljepote; tržište je uvijek bilo na začelju prioriteta.            

Granada

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 30,00 EUR

Granada je glavni grad provincije Granada u autonomnoj pokrajini Andaluzija u južnoj Španiji. Takođe podrazumjeva i teritoriju nekadašnje mavarske kraljevine, Taife Granada. Granada leži nedaleko od Sijera Nevade u dolinama rijeka Daro i Henil i Beiro na visini od 670 metara. Grad ima oko 241.000 stanovnika, od kojih većina radi u turizmu ili poljoprivredi. Granada je veoma star grad. Zbog zaštićenog položaja između okolnih brda, kao i zbog neuobičajeno plodnog zemljišta, ovo područje bilo je veoma rano naseljeno.Prvo je postojao kao ibersko naselje po imenu Ilturir koje je imalo kontakte sa Feničanima, Kartaginjanima i Grcima. Granada je poznata po historijskim građevinama kako iz doba Mavara, tako i iz doba gotike i renesanse. Najznačajnija građevina iz doba Mavara je utvrđenje Alambra, što znači "crvena tvrđava" (stijene od kojih je sagrađeno utvrđenje su crvene). Podignuto je u 13. i 14. vijeku kao rezidencija mavarskih kraljeva. Alambra je poznata po Lavljem bunaru. U utvrđenju se takođe nalazi manastir iz 15. vijeka. Druga znamenitost je vila Generalife (što znači nebeski raj na zemlji), ljetnja rezidencija kalifa, kao i gradska četvrt Albajsin, UNESKO je 1984. godine proglasio Alambru kulturnom baštinom. U centru se nalazi katedrala iz doba renesanse. Tu se nalazi i Kraljevska Kapela završena 1521. godine u u kojoj su sahtranjeni Katolički kraljevi, Izabela i Fernando, kao i njihova ćerka, Huana Luda i njen muž, Filip Lepi. Granada takođe poseduje arheološki muzej i naučni park.

Essaouira (bus tura)

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 40,00 EUR

Essaouira, plavi grad na obali Atlantika, poznat kao “grad vjetra” sa umjetničkim radnjicama, galerijama, galebovima, plavim čamcima i naravno šarenim pijacama Medine, bio je insiracija rediteljima “Igre prijestola” za slobodne gradove kojima je vladala kraljica Deneris. Nikako ne smijete propustiti da pojedete tažine i pijete crni čaj sa dvije kockice šećera, kao pravi Marokanci. Na putu prema nekadašnjem Mogadoru obići ćete i koze, koje stojeći mirno na drvetu, prkoseći zakonima fizike. U bukvalnom prevodu sa arapskog Mogador znači “mali bedem”. Medina Essaouira-e nalazi se pod zaštitom UNESCO-a, u okviru koje je sagrađeno samo nekoliko modernih hotela kako se ne bi narušila autentičnost. Tokom šezdesetih i sedamdesetih godina, bila je poznata kao hipi komuna, čak je neko vrijeme u njoj živio i Jimi Hendrix.

Izlet obuhvata: autobuski prevoz i usluge lokalnog vodiča za obilazak grada

Ouzoud vodopadi (bus tura)

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 40,00 EUR

Ouzoud vodopadi su najviši vodopadi sjevernog dijela “crnog kontinenta” i drugi najviši u čitavoj Africi, a dosežu do 110 metara visine. Probijaju se kroz predjele starih maslinjaka po kojima se šetaju majmuni. Okolinu vodopada naseljavaju autohtona berberska plemena planine Atlas. Proći ćete kroz sela, slikati se sa majmunima, čekirati najbolje vidikovce, a najhrabriji se mogu i okupati. Dok budete ručali pored moćne vode, možete ugledati dugu. Priroda se poigrala na ovom mjestu I pokazala svu svoju ljepotu i snagu. 

Izlet obuhvata: autobuski prevoz i usluge lokalnog vodiča za obilazak vodopada

Chefchaouen i Teatuan (bus tura)

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 45,00 EUR

Chefchaouen– nekadašnje zatvoreno religijsko mjesto, a danas jedan od najpopularnijih turističkih gradova Maroka. Postoje dva objašnjenja zašto je grad plav - prvo kaže da ga je lokalno stanovništvo prefarbalo u plavu boju da bi komarcima u letu izgledao plavo poput mora i da bi ga upravo zbog toga zaobišli, a drugo kaže da su Jevreji, koji su u ranijem periodu u znatno većem broju živjeli u Chefchaouenu, ofarbali grad u plavo jer je to boja njihovog boga. Mjesto je poznato i po odličnim rukotvorinama, originalnim suvenirima i vunenim proizvodima koji se mogu ovdje kupiti. Uske i skrivene ulice ovog vizuelno nestvarnog grada, uz neizbežno jaku inspiraciju za fotografisanje koju podstiču koloritne nijanse plave, različite životinje, ali i ljudi odjeveni u tradicionalne nošnje, daju posebnu živost ovom gradu.

Teatuan– grad poznat pod nadimkom “bijeli labud” obnovljen je od strane mavarskih izbeglica iz Andaluzije. Nekada je bio glavni grad protektorata Španski Maroko. Početkom 20.vijeka u gradu su polovinu stanovništva činili Jevreji, a 40% muslimani. Nakon sticanja nezavisnosti Maroka, Jevreji su emigrirali. Sa njima su se iselili I Šanci, pa je I španski jezik ukinut u školama. Danas se uče samo arapski i francuski. Starije generacije i dalje možete čuti da govore španski, dok mlađe ne. Najveće znamenitosti grada su: spomenik bijele golubice (Placa Hamama), Trg Hasana II (Place Hassan II) i jedna od najmanjih marokanskih Medina, ujedno i jednu od najbolje očuvanih.

Izlet obuhvata: autobuski prevoz i usluge lokalnog vodiča za obilazak Chefchaouena

U cenu nije uračunato:

 • ulaznice za lokalitet Kazbu (Kasbah) u Šefšauenu – stara tvrđava u kojoj se nalazi mali etnografski muzej i umetnička galerija  (u novembru 2019 cena je: 10 MAD)

Smještaj

Hotel Hawai-Montevista (BB) 3

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Hawai/Montevista 3* se nalaze na 700m od plaže i 800m od centra Lloret de Mara, gdje se nalaze restorani, kafići, klubovi. Sobe su 1/2  sa kupatilom, klimom, terasom, tv-om i sefom.  Wi-fi je besplatan u lobiju hotela i baru. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

Web stranica https://www.blueseahotels.com/en/hoteles/destinos/costa-brava/lloret-de-mar/blue-sea-hotel-montevista-hawai

Adresa Avinguda de la Roca Grossa
5
17310 Lloret de Mar
Gerona
Spain

Hostel Oasis Backpackers Malaga

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hostel Oasis backpackers Malaga se nalazi u centru Malage, 500m od katedrale i 1,5km od plaže Malageta. Prostrani krov na kome svi mladi gosti vole da uživaju, piju kafu, chilliraju. Sobe su 1/8 i 1/10 sa kupatilom (kreveti su na sprat). Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

Web stranica http://www.oasismalaga.com/malaga-hostel

Adresa Calle San Telmo
14
29008 Málaga
Spain

Lutece hotel 3

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Lutece Hotel 3* se nalazi u centru starog dijela Rabata, od željezničke stanice 1,5km i od plaže 1,3km. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne (sa kupatilom). Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

Adresa 6 Avenue De La Resistance Ocean
Rabat
Rabat

Texuda hotel 3

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Texuda hotel 3* se nalazi u centru starog dijela Rabata, od željezničke stanice 1,5km i od plaže 1,7km. Sobe su dvokrevtne sa kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

Adresa 32
Bv Al Moukawama
Rabat 10040
Morocco

Mont Gueliz 3

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Mont Gueliz 3*se nalazi u glavnom bulevaru Marrakecha Gueliz, gdje se nalaze brojni hoteli, restorani i kafići. Udaljen je 900m od glavne željezničke stanice i 2,7km od džamije Koutoubiai glavnog trga Medine – Jemaa el-Fna. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Web stranica https://montgueliz.morocco-ma.website/

Adresa P2006
Marrakech 40000
Morocco

Ramada Encore Tangier 3

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Ramada Encore Tangier 3*je hotel iz lanca Ramada koji se nalazi 500m od plaže, 700m od šoping molova. Od Medine, starog centra grada, udaljen je 6km. Sobe su 1/2 i svaka ima svoje kupatilo. U hotelu postoji besplatan wi-fi. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

Web stranica http://www.ramadaencoretanger.com/

Adresa Lot 1 Baie de Tanger
Tangier 90000
Morocco

Red Nest hostel

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hostel Red Nest Valencia se nalazi u centru Valensije, 450m od katedrale i Plaza de la Reina. Pripada lancu Nest hostela koji važe za moderne i čiste sa odličnom uslugom. Sve sobe imaju klimu. Sobe su 1/2, 1/4 ,1/6 I 1/8 (kreveti su na sprat), a kupatila su zajednička na spratu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Web stranica https://nesthostelsvalencia.com/red-nest-hostel-valencia/

Adresa Carrer de la Pau
36
46003 València
Valencia
Spain

Prijevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namijenjeno prevozu grupa između 48 i 68 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.