Kenija Akcija

cijena od
4.600
BAM ,00
trajanje
14 dana
Prijavi se Upit
Upit

Spremamo se za egzotični odmor na predivnim plažama Kenije uz najbolju avanturu – safari!

Glavno mjesto u našoj maloj afričkoj avanturi bit će grad Mombasa. Mombasa je spoj arapskog, azijskog i europskog uticaja. Lavirint boja, naroda, ulične hrane, pijaca, buke, žurbe i plaža Indijskog okeana.  

Keniju su tokom historije naseljavala tri najznačajnija plemena: Bantu, Kušiti i Niloti, sve do dolaska europskih kolonizatora, koji uvode hrišćansku religiju i engleski jezik. Otuda i razlog zašto se stanovništvo Kenije pored svahili jezika služi i engleskim jezikom.

Putovanje u Keniju ne bi bilo kompletno bez posjete nekim od najljepših nacionalnih parkova, poput Masai Mara ili Cava. Upoznajemo afričku divljinu koju smo zamišljali cijelog života, savanu kojom nesmetano i ponosno šetaju slonovi, lavovi, gepardi, bivoli, žirafe, nosorozi, nilski konji, leopardi, krokodili, antilope, dik-dik jeleni i mnoge druge životinje.

Ostatak odmora provodimo na plažama uz talase Indijskog okeana, afričke ritmove i nasmijane lokalce.


Ruta
Beograd
Istanbul
Nairobi
Diani Beach
Mombasa
Nairobi
Istanbul
Beograd

Prijevoz
Avion, Trajekt, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel, Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Grupna putovanja
Avanture i ekspedicije, Daleke destinacije
Destinacije
Kenija
Kod putovanja
KE1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Max 15 ,

Plan i program

Plan putovanja vrijedi za polaske 8. 11. 2023

Okupljanje grupe na međunarodnom aerodromu u Beogradu dva sata prije leta. Let iz Beograda u 14:30/15:30h (TK 1080) sa presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 18:20h. Let iz Istanbula za Najrobi u 20:15h . 

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Najrobi, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem, sa 2 x 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Mjesto

 • Beograd
 • Istanbul

Dolazak u Nairobi (Najrobi) u 02:45h po lokalnom vremenu (TK 637). Transfer do smještaja. Hello Mama Africa! Fakultativni izlet – obilazak Najrobija. Najrobi je glavni grad Kenije, koji se nalazi u samom srcu Kenije. Moderan, urbanizovan grad, koji u svojoj srži ima zanimljivu historiju i bogatu tradiciju afričkog naroda. Grad koji se čini da nikada ne spava, prepun energije i kombinacija različitih kultura. Krećemo u panoramsko razgledanje grada, obilazimo zgradu Paralamenta, popularnu pijacu Masai i moderan dio grada, kao i vidikovac na grad Najrobi. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Hotel 2*/3* 1 noć

Mjesto

 • Nairobi

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan rezervisan za posjetu Žirafa centra. Centar u kojem je moguće hraniti i maziti žirafe. Hodamo po platou, koji je u visini žirafa i pravimo selfije sa njima. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Hotel 2*/3* 1 noć

Mjesto

 • Nairobi

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Dan započinjemo ranojutarnjim polaskom kroz dolinu Veliki Rift do Masai Mare. Nakon pauze za ručak, počinje prva safari vožnja. Masai Mara je poznata po najvećoj koncentraciji divljih životinja – zebri, slonova, nosoroga, velikih mačaka, poput lavova i leoparda. Povratak u kamp. Noćenje.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Hrana

 • Puni pansion × 1

Nakon doručka nas očekuje cjelodnevna vožnja u parku do večeri. U Masai Mari se odvija jedna od najvećih migracija u životinjskom u svijetu. Preko milion gnuova, zebri i gazela se udružuju u zajednočkoj potrazi za svježim pašnjacima. Zatim slijedi - fakultativni izlet obilazak Masai sela. Mogućnost posjete plemenima Masai u njihovim selima, kako bi upoznali njihovu kulturu i običaje. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Hrana

 • Puni pansion × 1

Fakultativni izleti

Put nastavljamo do jezera Naivaša. Ovo jezero leži na 1800m nadmorske visine i dom je jedne od najlepših ptica na svijetu – flamingosa. Uživamo u prelijepom i živopisnom pogledu, idealnom za posmatranje ptica, preko 400 vrsta, vožnju kroz park i piknik. Povratak u smještaj. Noćenje. 

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Hrana

 • Puni pansion × 1

Plaža Dijani je jedna od najljepših plaža na obalama Indijskog okeana. Poznata je po koralnim grebenima i podvodnim sprudovima, pruža nam mogućnost da uživamo u odmoru na toplom afričkom pijesku i suncu. Slobodni dani za uživanje uz zvuke, mirise i energiju Afrike. 5 noćenja.

Smještaj

Guesthouse 5 noći

Mjesto

 • Diani Beach

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 5

Posjećujemo „Mombasa kljove”, poznati simbol ovog grada, stari grad čija arhitektura svjedoči o arapskim, azijskim i evropskim narodima koji su bili na ovom prostoru i Isusovu tvrđavu (Fort Jesus), utvrđenje koje su u 16. veku sagradili Portugalci. Noćenje.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Mombasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Transfer od plaže Dijani do Mombase. Let od Mombase do Najrobija. Slobodno vrijeme. Posljednji dan nam ostaje da kupimo još koji suvenir i da se polako opraštamo od ove prelijepe države i pripremimo se za put. Kasni transfer do aerodroma. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od plaže Dijani do Mombase
 • Transfer avionom od Mombase do Najrobija u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Mombasa
 • Nairobi

Let iz Najrobija u 04:15h (TK 638) sa presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 10:40h po lokalnom vremenu. Let iz Istanbula za Beograd u 14:00h. Dolazak u Beograd u 14:45h. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Najrobi - Beograd, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem, sa 2 x 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Mjesto

 • Nairobi
 • Istanbul
 • Beograd

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Cijene aranžmana objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici ili uplatu na transakcijski račun agencije.

Prilikom prijavljivanja plaća se avans u iznosu od 400 KM,  a nakon formiranja grupe dodatnih 800 KM. Ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 6 sedmica pred put. 

Nudimo vam mogućnost plaćanja NA RATE karticama UniCredit banke. Mogućnost odabira plaćanja od 2 do 24 rate. 

Za kartično plaćanje primjenjuju se regularne cijene aranžmana, bez mogućnosti ostvarivanja popusta za gotovinsko plaćanje i vrijedi za sva putovanja ukoliko putnik aranžman plaća u poslovnici karticom -  jednokratno ili shopping karticom na rate.

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Šta je uključeno

Smještaj

Hotel 2/3 Primjer 2 noći
Guesthouse Primjer 9 noći

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Najrobi, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem, sa 2 x 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od plaže Dijani do Mombase
 • Transfer avionom od Mombase do Najrobija u ekonomskoj klasi
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Najrobi - Beograd, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem, sa 2 x 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Hrana

8 × Kontinentalni doručak , 3 × Puni pansion

Nije uključeno u cijenu

 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Osiguranje od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji ili bilo kojoj osiguravajućoj kući)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)– Globos osiguranje, do 30.000 eur, KOMFORT, od 19 do 75 godina, za 14 dana bez COVID-19 pokrića –2320 RSD, sa COVID-19 pokrićem –3020 RSD)
 • Viza za Keniju (50 USD)

Video

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Nairobija

Cijena: 40,00 USD

Najrobi predstavlja moderan i urbanizovan centar Kenije, poznatiji kao zeleni grad na suncu. Osnivanjem željeznica 1899. godine grad počinje da se širi i da cvjeta. Trenutno je najznačajni centar poslovanja i kulture u Istočnoj Africi. Grad je tokom 19. vijeka bio interesantan lovcima na krupnu divljač, upravo iz razloga što se u blizini samog grada nalaze prostranstva naseljena neuhvatljivim i divljim životinjskim vrstama. 

Urbani centar Najrobija daje nam utisak da se ne nalazimo u Africi, već da šetamo nekim modernim gradom zapada. Obilazimo poznate znamenitosti poput Parlamenta, Kenijskog internacionalnog centra i glavnog trg. Nacionalna manjina koja živi u Najrobiju je pleme Masai, koji gradu daje poseban kulturološki uticaj. Zato ćemo imati priliku da obiđemo Masai pijacu, gdje ćemo uživati u miksu boja, umjetnosti i kulture ovog naroda. Moći ćemo da kupimo afričke slike, drvene figure, ručno rađen nakit i torbe. Da bismo shvatili veličinu samog grada odlazimo do vidikovca, na kom možemo da vidimo neke on najpoznatijih nebodera grada, zelenilo koje ga okružuje, kao i planiske vrhove. 

Cijena izleta uključuje: organizovani prevoz prema itinereru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije.

NP Masai Mara

Cijena: 50,00 USD

Masai Mara je jedan od najpoznatijih ekosistema u svijetu. Ovo prostranstvo, dom je velikom broju divljih životinja, slonova, krokodila, zebri, bivola, lavova, nojeva, hijena… Takođe, u ovom parku se i odigrava najveća migracija u svijetu životinja – gnuova. U okviru ovog izleta ćemo posjetiti pleme Masai, upoznati se sa njihovim dnevnim aktivnostima unutar sela. Pleme Masai se uporno borilo protiv ropstva i živjelo zajedno sa većinom divljih životinja. Njihovo zemljište danas se smatra jednim od najljepših predjela  istočne Afrike. Postoji mogućnost i leta balonom u jutarnjim satima prije doručka. Cijena leta balonom iznosi 500 USD.

U cijenu uključeno: organizovani prevoz prema itinereru, lokalni vodiča na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije.

Obilazak Mombase

Cijena: 60,00 USD

Mombasa je drugi grad po veličini u Keniji i najveća luka, tj. ostrvo koje je mostovima  povezano sa kopnom. Mombasa je uvijek interesantna posjetiocima, što zbog svoje svakodnevne vreve i takozvane  „pijačne atmosfere” grada, što zbog svojih kulturnih i etničkih razlika, odlično ukomponovanih u skladnu cjelinu.  Grad su vekovima unazad naseljavali narodi sa Bliskog istoka i Hindusi, pa je tako većinsko stanovništvo islamske  vjeroispovijesti. Posebnu čar ovom gradu daje i blizina nacionalnih parkova i seoskih zajednica. U pratnji lokalnog vodiča obići ćemo Akamba fabriku rezbarija od drveta, kao i Isusovu tvrđavu (Fort Jesus) izgrađenu u 16. vijeku. Danas se iza ovog vrijednog istorijskog muzeja prostire divan park sa pogledom na okean, gdje zavaljeni ispod neke palme ili drveta baobaba možemo čuti razne zanimljive priče družeći se sa lokalcima. Pažnju privlaći svakako i stari grad, gradsko jezgo koje je načičkano suvenirnicama i radnjama manufakture, a prepuno stanovnika koji  cirkulišu lavirintom tipičnih afričkih ulica. Upoznat ćemo se sa autentičnim domaćinstvima izgrađenim u arapskom  i indijskom tradicionalnom stilu. Takođe, u starom gradu se nalazi Bijela kuća, prvi Američki konzulat i Stara pošta koju su izgradili Hindusi kako bi putem željeznice slali kući vijesti i novac. Ulica Biashara nudi najrazličitije kenijske  tkanine, jarkih, ali simpatično uklopljenih boja, a tu je i simbol grada – „Mombasa kljove”. Obići ćemo i lokalnu pijacu začina i kenijske hrane. Imat ćemo prilike da vidimo i staru luku u kojoj današnji trajekti saobraćaju od 1937.  godine, a iz koje su vekovima unazad transportovali kenijske robove ka Likoniju i ka kopnu na dalje. 

U cijenu uključeno: organizovani prevoz prema itinereru, lokalni vodiča na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije. 

Smještaj

Hotel 2*/3* /

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel 2*/3* je hotel sa dvije/tri zvjezdice po lokalnoj kategorizaciji. Smještaj raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak).

Guesthouse

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještajni objekat tipičan za područje Afrike koji raspolaže manje prostranim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.