Kenija Akcija

cijena od
2.500
BAM ,00
trajanje
10 dana
Prijavi se Upit
Upit


Spremamo se za egzotični odmor na predivnim plažama Kenije uz najbolju avanturu – safari!

Glavno mjesto u našoj maloj afričkoj avanturi bit će grad Mombasa. Mombasa je spoj arapskog, azijskog i europskog uticaja. Lavirint boja, naroda, ulične hrane, pijaca, buke, žurbe i plaža Indijskog okeana.  

Keniju su tokom historije naseljavala tri najznačajnija plemena: Bantu, Kušiti i Niloti, sve do dolaska europskih kolonizatora, koji uvode hrišćansku religiju i engleski jezik. Otuda i razlog zašto se stanovništvo Kenije pored svahili jezika služi i engleskim jezikom.

Putovanje u Keniju ne bi bilo kompletno bez posjete nekim od najljepših nacionalnih parkova, poput Masai Mara ili Cava. Upoznajemo afričku divljinu koju smo zamišljali cijelog života, savanu kojom nesmetano i ponosno šetaju slonovi, lavovi, gepardi, bivoli, žirafe, nosorozi, nilski konji, leopardi, krokodili, antilope, dik-dik jeleni i mnoge druge životinje.

Ostatak odmora provodimo na plažama uz talase Indijskog okeana, afričke ritmove i nasmijane lokalce.


Ruta
Beograd
Istanbul
Mombasa
Istanbul
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Akcije , Daleke destinacije
Destinacije
Kenija
Kod putovanja
KE1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Max 15 ,

Plan i program

Plan putovanja vrijedi za polaske

Okupljanje grupe na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu u dogovoreno vrijeme. Let iz Beograda za Istanbul u 09:00h – let TK 1082. Dolazak u Istanbul u 12:45h i presijedanje na let za Mombasu. Let iz Istanbula za Mombasu u 20:30h – let TK 573.

Prevoz

 • Aviokarta sa svim taksama na relaciji Beograd–Istanbul, u ekonomskoj klasi sa 30kg čekiranog i 8kg ručnog prtljaga
 • Aviokarta sa svim taksama na relaciji Istanbul-Mombasa, u ekonomskoj klasi sa 30kg čekiranog i 8kg ručnog prtljaga

Mjesto

 • Beograd
 • Istanbul

Dolazak u Mombasu u 03:30h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja na obali okeana. Hello Mama Africa! Slobodno vrijeme do ulaska u smještaj i opuštanje uz koktele i zvuke afričke muzike. 

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Kahama hotel Mombasa 1 noć

Mjesto

 • Mombasa

Fakultativni izlet do Mombase, posjećujemo “Mombasa kljove”, poznati simbol ovog grada, Stari grad čija arhitektura svedoči o arapskim, azijskim i evropskim narodima koji su bili na ovom prostoru i Jesus Fort, utvrđenje koje su u 16. vijeku sagradili Portugalci. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Kahama hotel Mombasa 1 noć

Mjesto

 • Mombasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Dani rezervisan za upoznavanje „velike petorke”, gdje ćemo imati prilike da upoznamo životinjski svet Afrike. Možemo Vam ponuditi jednodnevni ili dvodnevni fakultativni izlet u Nacionalni Park Tsavo ili dvodnevni fakultativni izlet avionom u Nacionalni Park Masai Mara. Imat ćemo priliku da upoznamo afričku divljinu koju smo zamišljali cijelog života, pravu savanu kojom nesmetano i ponosno šetaju slonovi, lavovi, gepardi, bivoli, žirafe, nosorozi, nilski konji, leopardi, krokodili, antilope, dik-dik jeleni i mnoge druge životinje. Povratak u smještaj.

Smještaj

Kahama hotel Mombasa 2 noći

Mjesto

 • Mombasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 2

Fakultativni izleti

Slobodno vrijeme za uživanje na plaži, uz afričke ritmove, nasmijane lokalce, pozitivnu energiju, dok smo okruženi plavetnilom Indijskog okeana.

Smještaj

Kahama hotel Mombasa 1 noć

Mjesto

 • Mombasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet za sve one koji bi želeli da se oprobaju u pecanju na Indijskom okeanu - avanturističko uživanje na okeanu – pecanje. Lagano isplovljavamo našim brodom i krećemo u potragu za najrazličitijim podvodnim svijetom Indijskog okeana. U kenijskim okeanskim vodama može se sresti preko 30 različitih vrsta morskih riba, a najpoznatije od njih su vahu, barakuda, kingfish, mako ajkula, tigar ajkula, sabljarka, tuna, itd. Povratak u smještaj.

Smještaj

Kahama hotel Mombasa 1 noć

Mjesto

 • Mombasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodan dan za odmor, uživanje i kupanje.

Smještaj

Kahama hotel Mombasa 1 noć

Mjesto

 • Mombasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Slobodan dan. Upijemo zrake sunca, osmehe, muziku, mirise i utiske iz naše afričke avanture. 

Mjesto

 • Mombasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Transfer do aerodroma i let iz Mombase za Istanbul u 04:25h – let TK 574. Dolazak u Istanbul u 11:45h i presijedanje na let za Beograd. Let iz Istanbula u 19:50h – TK 1083. Dolazak u Beograd u 19:30h. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Mombasa–Istanbul-Beograd, u ekonomskoj klasi sa 30 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Mjesto

 • Istanbul
 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smještaj

Kahama hotel Mombasa Primjer 7 noći

Prevoz

 • Aviokarta sa svim taksama na relaciji Beograd–Istanbul, u ekonomskoj klasi sa 30kg čekiranog i 8kg ručnog prtljaga
 • Aviokarta sa svim taksama na relaciji Istanbul-Mombasa, u ekonomskoj klasi sa 30kg čekiranog i 8kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Mombasa–Istanbul-Beograd, u ekonomskoj klasi sa 30 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Hrana

7 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Troškove vize za Keniju (50 USD)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (Sarajevo osiguranje, do 30.000 EUR, standard, od 19 do 59 godina)

Video

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Mombase

Cijena: 45,00 USD

OBILAZAK MOMBASE

Mombasa je drugi grad po veličini u Keniji i najveća luka, tj. ostrvo koje je mostovima  povezano sa kopnom. Mombasa je uvijek interesantna posjetiocima, što zbog svoje svakodnevne vreve i takozvane  „pijačne atmosfere” grada, što zbog svojih kulturnih i etničkih razlika, odlično ukomponovanih u skladnu cjelinu.  Grad su vekovima unazad naseljavali narodi sa Bliskog istoka i Hindusi, pa je tako većinsko stanovništvo islamske  vjeroispovijesti. Posebnu čar ovom gradu daje i blizina nacionalnih parkova i seoskih zajednica. U pratnji lokalnog vodiča obići ćemo Akamba fabriku rezbarija od drveta, kao i Isusovu tvrđavu (Fort Jesus) izgrađenu u 16. vijeku. Danas se iza ovog vrijednog istorijskog muzeja prostire divan park sa pogledom na okean, gdje zavaljeni ispod neke palme ili drveta baobaba možemo čuti razne zanimljive priče družeći se sa lokalcima. Pažnju privlaći svakako i stari grad, gradsko jezgo koje je načičkano suvenirnicama i radnjama manufakture, a prepuno stanovnika koji  cirkulišu lavirintom tipičnih afričkih ulica. Upoznat ćemo se sa autentičnim domaćinstvima izgrađenim u arapskom  i indijskom tradicionalnom stilu. Takođe, u starom gradu se nalazi Bijela kuća, prvi Američki konzulat i Stara pošta koju su izgradili Hindusi kako bi putem željeznice slali kući vijesti i novac. Ulica Biashara nudi najrazličitije kenijske  tkanine, jarkih, ali simpatično uklopljenih boja, a tu je i simbol grada – „Mombasa kljove”. Obići ćemo i lokalnu pijacu začina i kenijske hrane. Imat ćemo prilike da vidimo i staru luku u kojoj današnji trajekti saobraćaju od 1937.  godine, a iz koje su vekovima unazad transportovali kenijske robove ka Likoniju i ka kopnu na dalje. 

U cijenu uključeno: prevoz, ulaznice na lokalitete, lokalni vodič

U cijenu nije uključeno: bakšiš za lokalnog vodiča

Jednodnevni safari u NP Tsavo (Istočni)

Cijena: 160,00 USD

Tsavo je jedan od najvećih nacionalnih parkova na svijetu i prostire se na 22.000 kvadratna kilometra čineći 4% cjelokupne teritorije Kenije. Naziv je dobio po rijeci Tsavo. U njemu se nalazi prirodni fenomen Yatta Plateau – protok lave dugačak skoro 300 kilometara, a poznat je i po crvenim slonovima, koji se mogu samo ovdje sresti, a svoju čuvenu boju su poprimili od crvene vulkanske zemlje sa kojom su stalno u dodiru. Park se sastoji se iz istočnog i zapadnog dijela. Izlet započinjemo ranojutarnjom vožnjom (07:00 h ujutru) kroz zadivljujuće predijele afričke divljine do nacionalnog parka Tsavo (oko 200 km). Prije ulaska u park pravimo pauzu za osvježenje i doručak. Odmah krećemo u obilazak i u potragu za životinjama. Park izgleda kao afrička divljina koju smo zamišljali cijelog života, prava savana kojom nesmetano i ponosno šetaju slonovi, lavovi, gepardi, bivoli, žirafe, nosorozi, nilski konji, leopardi, krokodili, antilope, dik-dik jeleni i mnoge druge životinje. Sljedeća pauza je pauza za ručak (lokalna hrana), a ako vremenski uslovi budu dozvoljavali, nastavljamo sa safarijem još koji sat. Park napuštamo oko 16:30h i nakon vožnje predveče stižemo u smještaj. 

U cijenu uključeno: prevoz, ulaznica, safari, instruktor, doručak i ručak u lokalnom restoranu. 

U cijenu nije uključeno: bakšiš za instruktora, voda, sokovi.

Dvodnevni safari avionom u NP Masai Mara

Cijena: od 900,00 USD do 950,00 USD

Masai Mara se nalazi u jugozapadnoj Keniji, uz samu granicu sa Tanzanijom i zapravo predstavlja nastavak nacionalnog parka Serengeti. Dobio je naziv po rijeci Mara, koja protiče kroz ovu oblast, i po lokalnom plemenu Masaji, koje je naseljava. Prava je poslastica za ljubitelje afričkih životinja jer upravo ovdje možete sresti veliku afričku petorku – lava, leoparda, slona, nosoroga i bivola. Tu su i ostale vrste afričkih životinja, kao i preko 570 vrsta ptica. Prvog dana ujutru krećemo iz hotela na aerodrom u Mombasi. Imamo let do rezervata. Tokom leta se divimo veličanstvenom pogledu na Kilimandžaro i njegovu okolinu. Nakon slijetanja, ulazimo u nacionalni park i odlazimo do smještaja, a nakon toga počinje naša safari avantura po afričkoj savani. Nakon nekoliko sati safarija pravimo pauzu za ručak, potom nastavljamo sa safarijem ako to vremenski uslovi dozvoljavaju i na kraju odlazimo na večeru i noćenje u lodgeu. Sljedećeg dana se rano budimo i nakon doručka ponovo krećemo sa avanturom. Uživamo u posljednjim trenucima boravka u prirodi i lagano se spremamo za naš let ka Mombasi. Slijećemo u na aerodrom u Mombasi i vozimo se do našeg hotela. 

U cijenu uključeno: prevoz, ulaznica, safari, instruktor, ručak i večera u lokalnom restoranu prvog dana, noćenje u kampu u sobama, doručak drugog dana. 

U cijenu nije uključeno: bakšiš za instruktora, voda, sokovi, užina pred ulazak u park. 

Šta je potrebno ponijeti na safari: garderobu pastelnih boja (NE: jarke i fluorescentne boje, crveno, crno, teget), duge nogavice i rukave protiv komaraca za noć, udobna obuća, šešir i naočare za sunce, krema za sunčanje, marama kojom možete spriječiti udisanje prašine, sredstvo protiv komaraca, rezervnagarderoba za presvlačenje, telefoni, punjači i eksterne baterije, lijekove i sredstva za higijenu.

Dvodnevni izlet u NP Tsavo (istočni)

Cijena: 260,00 USD

Za prave avanturiste i one koji žele još malo da uživaju u divljini pripremili smo dvodnevni safari. Prvog dana će se ujutru rano krenuti na izlet (07:00h ujutru), i nakon malog predaha ulazimo u nacionalni park i avantura počinje! Cijeli dan ćemo posmatrati životinje, sa pauzom za ručak i čikiranje u smještaju (lodge). Nakon popodnevnog dijela safarija odlazimo u smještaj. Sljedećeg dana se rano budimo i uz magičan izlazak sunca nastavljamo sa safarijem kako bismo prije doručka uspjeli da vidimo kako se divljina budi. Poslije pauze za doručak, takođe, idemo u još jednu vožnju savanom, a potom kasnije izlazimo iz smještaja i, ponovo, nastavljamo sa istraživanjem. U restoranu lokalne hrane imat ćemo ručak, a potom kasno popodne napuštao nacionalni park i predveče stižemo u smještaj u Mombasi. 

U cijenu uključeno: prevoz, ulaznica, safari, instruktor, doručak, ručak i večera u lokalnom restoranu prvog dana, noćenje u kampu u sobama, doručak i ručak drugog dana. 

U cijenu nije uključeno: bakšiš za instruktora, voda, sokovi.

Pecanje ("Deep sea fishing")

Cijena: 90,00 USD

Za popodne je predviđeno avanturističko uživanje na okeanu – pecanje. Lagano isplovljavamo našim brodom i krećemo u potragu za najrazličitijim podvodnim svijetom Indijskog okeana. U kenijskim okeanskim vodama može se sresti preko 30 različitih vrsta morskih riba, a najpoznatije od njih su vahu, barakuda, kingfish, mako ajkula, tigar ajkula, sabljarka, tuna, itd.

Izlet će se organizovati u popodnevnim satima, a traje oko 4h.

U cijenu uključeno: prevoz, vožnja brodom, instruktor, oprema za pecanje, vodai bezalkoholno piće

U cijenu nije uključeno: bakšiš za instruktora

Smještaj

Kahama hotel Mombasa

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Kahama hotel Mombasa je hotel sa 3* po lokalnoj kategorizaciji. Smještaj raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Svaka soba ima klima uređaj. Gosti mogu besplatno koristiti wifi i sef koji se nalazi na recepciji. Smještaj posjeduje otvoreni bazen i sportski bar. Nalazi se na dva minuta hoda do plaže Bamburi, a od centra grada je udaljen oko 10 km. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Web stranica http://www.klubhouse.co.ke/

Prijevoz

Avion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Kombi prevoz je prevozno sredstvo za manje grupe putnika, najčešće do 15 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.