Zašto Maldivi i savjeti za putovanje

Osvojite obje zemljine polulopte! 

Posjeta Maldivima često podrazumjeva boravak na obje Zemljine polulopte jer najužnije ostrvo leži na 1 stepenu južne geografske širine, dok se najsjeverniji atol prostire na 7 stepenu sjeverne.

Čak 99% teritorije čini voda, zbog toga ćete ovdje prije dobiti žuljeve od peraja nego od obuće. Čak vam ni papuče neće trebati..

Tako da, ako je zaista tačno da se ljudsko tijelo sastoji od 75 % vode, onda je putovanje na Maldive definitivno pravi izbor. Kako za vaše tijelo, tako i za vaš um, koji će biti u blaženom stanju  okružen plavetnilom i zelenilom koje hrani dušu.

Pobjedite svoje strahove i zablude da ajkule jedu ljude.

Posjetite mjesto nedaleko od Mafushija i bez razmišljanja uđite u vode Indijskog okeana gdje ćete zaplivati sa desetinama ajkula. One će prolaziti pokraj vas,,sudarat ćete se, ali jako je bitno da ostanete pribrani i da ne paničite. Adrenalin će skakati, naročito kada vas fotograf pozove da zaronite i ovjekovječite vaše nesvakidašnje druženje.
Ukoliko vam plivanje sa ajkulama ipak nije za vas, njih vrlo lako mogu zamijeniti delfini, kornjače, nepregledna jata šarenolikih riba i čudnih bića sa okeanskog dna.

Maldivi su isključivo islamska zemlja, te samo muslimani mogu biti državljani, a u zemlju je zabranjen unos svega što se kosi sa islamom..

Zato nemojte da se brinete ukoliko vam na aerodromu konfiskuju statuu Bude, ikonu Bogorodice,krst.. Sve će vam se vratiti neposredno prije povratnog leta.

Prodavnice se uglavnom zatvaraju kada mujezin pozove na molitvu. Ovo je posebno izraženo petkom, kada je veliki džuma namaz, a često i u hotelskim sobama postoji putokaz koji pokazuje u kom je smjeru Meka.

Na Maldivima je zabranjeno iznošenje korala iz zemlje, jer upravo korali i koralni grebeni štite Maldive od potopa.

Maldivi su najniža zemlja na svijetu. Najviše prirodno uzvišenje je nešto više od 2 metra. Naučnici predviđaju da će u narednih 100 godina Maldivi biti potopljeni prije svega zbog posljedica globalnog zagrijavanja i otapanja glečera. Zato PROBUDITE SVIJEST O OČUVANJU PLANETE!

Što se tiče vlade, ona se maksimalno stara da sačuva lokalno stanvništvo od uticaja masovnog turizma, tako da na lokalnim plažama se možete kupati, ali pod uslovom da ste obučeni.

Informacija za one koji bi da smanje sa konzumacijom alkohola - Ukoliko pijete više nego što bi trebalo, Maldivi su prava destinacija za vas. Alkohola nema u slobodnoj prodaji i samo na određenjim mjestima možete doći do čaše piva. To zadovoljstvo košta malo više, tako da ćete sigurno postati umjereniji.

Informacija za ljubitelje sporta - Ako do vas dođe fudbalska lopta, nemojte misliti da je to slučajno! Ovdje je to direktan poziv da se uključite u igru.

Dobrodošli na Sunčanu stranu planete, garantujemo vam dobar provod!